Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Prosím vás, než se dáte do debaty o penězích, ujasněte si vůbec, co to peníze jsou. Je sice fakt, že měna je něco jako znak lidské skupiny, ale nám se ta skupina rozrůstá. A tedy jak platit v Evropě, dolarem, rublem, librou? No, někdo rozhodl, že to bude ryze evropská měna a ta se bude jmenovat euro, no a co? Jsou to jen peníze. Evropské, které vyjadřují sounáležitost evropanů. Jste tedy proti této sounáležitosti Evropanů. Stavíte národnostní myšlenku nad myšlenku sounáležitost k většímu celku?

Pak trochu přemýšlejte.

V USA si nemůže Texas vymyslet svou měnu, ani Californie ne. A jsou všichni spokojeni. A jsou tam státy, které jsou považovány za chudé a státy, které jsou považovány za bohaté, a nikomu to nevadí a nedělá to žádné problémy v organizaci USA.

A pokud se vám nelíbí můj příklad s USA, uvědomte si, že stejné to bylo v Německu v době DM. Bavoři si nemohli vymyslet svou měnu, ale museli mít marku jako všichni ostatní a nijak jim to nevadilo. A to ani v době, kdy bylo Bavorsko JEN převážně zemědělský stát a nevadilo jim to ani, když se z Bavorska stal stát technicky vyspělý.

Takže nezáleží na tom jak se měna jmenuje. Důležitá je produktivita práce.  když jsme u toho, Němci se marky vzdali ve prospěch eura. A my s tím máme problém?? Nejsme trochu divní??

0 0
možnosti

Mluvíte o tom, že prijetí Eura není jen ekonomickou otázkou, a pak mluvíte o rozdílech v produktivitě, tedy o ekonomickém ukazateli ;-D Ekonomie je o lidském jednání, zahrnuje jej, takže o přijetí / nepřijetí musíme přemýšlet pragmaticky, bez emocí.

0 0
možnosti

M90a71r26e93k 98Š15n43o24b94r

20. 3. 2015 16:00

Neříkám, že se do ekonomie lidské chování nepromítá. Ale pak máte skutky, pocity, nálady, které těžko do ekonomie promítnete. Přeci každý se nějak chováme, máme nějaké zvyky a tradice, které jsme přejali od předků a na jejichž základě se nějak vymezujeme.

Když se kouknete do historie, naší i cizí, tak tam najdete spoustu momentů, kdy se národy zachovali jinak než jak by velel čistě ekonomický prospěch.

0 0
možnosti

Mate pravdu ,Cesi patri do rady mezi Reky a Balkanci.Ti nesmi dostat Euro.

1 0
možnosti

Zavedení eura bude zcela nezpochybnitelným důkazem ztráty národní samostatnosti.

Místo vlastními penězi budeme platit penězi cizími, na kterých nebudou naši světci ani jiné významné osoby našich dějin, ale jen všeliké mrtvé stavby.

Komunisti nás nenutili platit rublem.

2 1
možnosti

Prosím napište jsem bez toho aniž byste se podíval na naše bankovky, kdo konkrétně je na nich vyobrazen.

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS