Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MK

M21i45l95a79n 26K18e47s88l

5. 8. 2015 7:07

Když dva dělají totéž ,není to totéž.Jednoho jednání ?amerických států se zúčastnil a měl tam i úvodní projev,kubánský prezident Fidel Castro.Jednání se zúčastnil rovněž americký prezident.Nevzpomínám si,že by ho někdo za to kritizoval.Nyní je kritizován Zeman,že bude koukat na vojenskou přehlídku spolu s Putinem a tím korejským vypapancem.Je nějaký velký rozdíl mezi Kubou před půl stoletím a nynější Koreou?

0 0
možnosti
TP

Zeman podpořil Islám v ČR nechceme. A vůbec, co je na něm proruského?

http://wertyzreport.com/clanek/zeman-ivcrn

+ Zeman 6. dubna 2014 v rozhovoru pro Radiožurnál řekl: „V okamžiku, kdy by se Rusko rozhodlo rozšířit svoji teritoriální expanzi na východ Ukrajiny, přestává legrace. A tady bych se přimlouval nejen pro co nejostřejší sankce Evropské unie, ale dokonce i vojenskou připravenost Severoatlantické aliance například tím, že by vojska NATO vstoupila na ukrajinské území.“

+ 11. dubna 2014 opět: „Jsem pro účinné a velmi razantní, v mnoha případech i preventivní akce, protože prevence je vždy levnější než následné hašení požáru. Věřím, že EU i NATO najdou odvahu k tomu, čemu se někdy říká deterrence. Právě proto, aby se dějiny neopakovaly a vzniku řetězové reakce bylo zabráněno,“ uvedl prezident.

+ Argumentu, že je Zeman proruský, odporuje i jeho tvrzení o vstupu Ruska do Evropské unie. „V dlouhodobé perspektivě se Rusko stane členem Evropské unie. Když se vám to ale nelíbí, pak se dá říct, že Evropská unie vstoupí do Ruska." Vzhledem k fungování Evropské unie by tento krok byl čistě protiruský.

+ Protiruské jsou i další Zemanovy výroky. Český prezident podpořil úmluvu TTIP, kterou někteří politici na Západě považují za protiruský krok, a následně i geneticky modifikované potraviny, proti kterým Rusko stojí.

+ Na závěr uvádíme perličku: Zeman se také nechal přesvědčit Američany o tom, že vůdce atentátníků z 11. září 2001 Mohammed Atta navštívil Prahu, čímž podpořil pohádku americké vlády o teroristických útocích z 11. září 2001.

Za tohle všechno patří Zemanovi červená karta.

0 1
možnosti
RH

Já bych za tím žádnou extra vědomou politickou aktivitu Zemana neviděl. On Kellner a Tvrdík jen potřebují pomoci s nějakým kšeftem a Nejedlý má instrukce z Moskvy, aby tam nebyl Putin jen s diktátorským póvlem. Rádi vytvářejí zdání nejednoty EU. Hradního pána jeho vodiči prostě do Číny nasměrovali. Možná ani netuší, že tam bude z EU sám...

6 3
možnosti

Víte, je dobře, že tam prezident i z naprosto zištných důvodů, které zřejmě máte na mysli, jede. Vedle faktu, že jde o nejlidnatější zemi světa, je Čína i jedním z nejsilnějších hospodářských a geopolitických hráčů světa. A bylo by zbytečné vyvolávat zápas Davida s Goliášem, protože tentokrát by asi David Goliáše porazit nedokázal. 

Jakýkoliv bojkot by se nám (našim firmám) mohl krutě vymstít v obchodních vztazích.

1 4
možnosti
ZM

Čínské prachy a investice pokrytecké EU nevadí, že?

2 2
možnosti
RH

Myslíte si, že Čína je pokrytecká, když dodává své zboží do celé Evropy, ale přesto se neúčastní všech akcí, na kterou ji zvou?

5 0
možnosti
JV

Ja myslim ,ze zrdila......Kdyz vsichni v klubu reknou tak a jeden v lihu onak ,tak to nemuze byt v poradku.

6 1
možnosti
JP

Evropská unie jako dobrovolné společenství evropských států je něco jako rodina, do které patříme. Dokonce bych ji nazval elitním klubem, který nemá v její historii obdoby. A tak jako v rodině se dospělí lidé nebrání konstruktivní kritice nebo hádkám a sdílejí přitom společné hodnoty a nesou také zodpovědnost. Pouze adolescenti a nevyzrálí lidé se snaží v rodině vůči všemu jen vymezovat a kritizovat a podobné je to i s národy. Připadá mi, že jsme spíš národem zastydlých pubertáků než národem dospělým a sebevědomým.

8 4
možnosti

To, že jsme si bohužel odhlasovali vstup do EU neznamená, že nemůžeme mít na věc různý názor. A neznamená to, že se musíme zachovat vždy tak, jak EU "doporučí".

8 2
možnosti
JR

J57a63r87a 81R57a22n32k

4. 8. 2015 17:01

Ono uz Evrope nezalezi na pane Zemanovych nediplomatickych uletech,ze tahne republiku na Vychod je zretelne od pocatku.

7 8
možnosti
PK

Autor má pravdu. Myslím, že vedení EU proto, že se zabývá podobnými hloupostmi, nemá čas řešit skutečné problémy. Zřejmě řeší jenom to, na co stačí.

9 0
možnosti
MK

M61i83l70a98n 22K31o87s

4. 8. 2015 16:20

Když jde o peníze-obchod, každý stát si chrání svoje. I ty sankce se různě obcházejí. Jen na oko jsou všichni uvědomělí. :-)[>-]

3 0
možnosti
OK

Zahraniční politika je poměrně komplikovaná záležitost, která se běžně v řadě ohledů koordinuje mezi zeměmi patřícími do nějakého širšího či užšího spojenectví. Má ji v gesci vláda a parlament, přičemž prezident je pouze reprezentativní osobností podléhající v zahraničních záležitostech plně vládě. Náš prezident ovšem přijal roli nezávislého absolutistického monarchy, který je sice reálně ve svém "rozletu" omezován, nicméně se mu i tak poměrně úspěšně daří jednat vysoce nad své kompetence, samozřejmě ne jenom v zahraniční politice.

A když už jste narazil na oslavy konce války v souvislosti s Ruskem, je dobré vědět (když rovněž poukazujete na znalosti historie), že Rusko má výrazný podíl na rozpoutání války. Nejsou to jen tanečky kolem spojenectví Ruska s Německem, stvrzeném smlouvou Molotov-Ribbentrop. Už jen samotný tolerantní pohled Západu na Hitlera trvající prakticky až do doby okupace Československa, respektive napadení Polska, měl kořeny v ne zcela neoprávněném strachu z šíření bolševismu z Ruska do Evropy, kdy Hitler sám sebe deklaroval jako zásadního odpůrce a bojovníka proti bolševismu (Židy si nechával spíš pro vnitřní politiku).

6 2
možnosti
PH

Už před sto lety se vyvážela ideologie, byla i financována a úspěch se dostavil tehdy v pologramotném Rusku.

0 1
možnosti
  • Počet článků 169
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1932x
Účetní, finanční poradce, více na www.msucto.cz. Jinak též aktivní i pasivní sportovec. Manžel, otec dvou krásných dětí.

Seznam rubrik