Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Koukám, že admini jako obvykle nechávají ryze osobní útoky bez povšimnutí, ale reakce na tyto osobní útoky mažou s odůvodněním, že nepatří do slušné a kultivované diskuse.

0 0
možnosti

M35a86r34e32k 75Š23n69o52b78r

14. 7. 2016 15:44

Jelikož se jedná o diskuzi pod mým článkem, tak zareaguji. Nevím, jaká jsou pravidla pro mazání příspěvků, které by nějakým způsobem porušily pravidla. Nevím, jestli mohu sám jako autor blogu nahlásit nějaký nevhodný příspěvek. Nicméně nikdy jsem tak nečinil, ani když diskutující uráželi v diskuzi přímo mně ... a že si kolikrát diskutující opravdu nebrali servítky (platilo to zejména před změnou pravidel, kdy mohli lidi diskutovat pod přezdívkami).

0 0
možnosti
Foto

Základem soužití lidských bytostí by měla být dohoda, která může a nebo i nemusí kopírovat obecně rozšířený zvyk, který se osvědčil. Důležité je, aby je nikdo násilím nenutil žít takový život, jaký nechtějí žít.

1 0
možnosti
BH

B27o76h81u45š 46H57a85v73e41l

13. 7. 2016 14:03

Začíná Sexmise?

1 0
možnosti
VS

A to chceme mít do budoucna jistotu, že takovéto geniální nápady bude povinně mít možnost dělat 40 % žen. ;-D;-D;-D Ale vážně. Nechme právo a odpovědnost za rozhodnutí každému, jak se svobodně rozhodne, ale nevnucujme pak odpovědnost jinému za cizí rozhodnutí. Tyhle genderově orientované feministky už totiž neví, jak se zviditelnit. A pro mé případné kritiky. Jsem 30 let šťastně ženatý a nikdy jsme neřešili kdo, co, kdy apod. má udělat řešit. Některá rozhodnutí děláme společně, jiná ne. Prostě sami so rozhodujeme a neseme za to odpovědnost. A nikomu tento způsob nevnucujeme. Tak proč to nenechat na každém jednotlivci - páru.

2 0
možnosti
Foto

No o to právě jde. Nechme to na jednotlivcích a zrušme nynější omezení státem. Proč by stát mělo zajímat, jestli partner souhlasí nebo ne. Nebo jestli vůbec nějaký partner existuje? Chcete aby stát takto určoval u všech životních rozhodnutí, že musíte mít vždy souhlas partnera?

3 1
možnosti
KK

Ehm, takže pokud jsem vcelku normální svobodná ženská a chtěla bych dítě, žel nebudu zrovna mít partnera a místo čekání na zázrak se rozhodnu konat, tak mi pan novinář a místní diskutující (čest výjimkám) dávají najevo, že hodit do sebe pár panáků v baru a skočit na prvního anonymního spermodárce je v pořádku, ale zkusit oficiální lékaři posvěcenou cestou získat zdravé spermie ze mě činí hřebík do rakve sociálního státu? 8-o A pro ty, co tu snad argumentují výživným - nebudu tu obsáhle vypisovat, jak se určuje otcovství - ale podám drobnou berličku, bavíme se tu o lidech svobodných, tudíž první domněnka otcovství se zde neužije. Haugh.

5 3
možnosti
VK

K té vaší "berličce" - to že se bavíme o lidech svobodných, bez partnera, tu tvrdíte vy - nikde to napsáno oficiálně zatím není. A jelikož známe "kvalitu" zákonodárců, tak si neděláme iluze...

Pokud v zákoně bude JASNĚ a jednoznačně stanoveno, že se příslušná "inseminace" bez souhlasu partnera zanese do databáze a následně porodnice na základě záznamu v té databázi proškrtne kolonku "Otec", pak jsem pro v- jinak ne!

0 0
možnosti
Foto

Já nevím, myslím, že by zákon neměl nijak řešit, kdo umělého oplodnění využije a kdo ne. Spíš by měl řešit souvislosti jako financování, následnou výchovu, případnou závislost na dávkách apod. Samotné oplodnění je zanedbatelný problém, který vyvolá spoustu jiných problémů. .

1 0
možnosti

M43a51r67e58k 20Š90n25o51b15r

13. 7. 2016 12:21

Ono samotné umělé oplodnění není problémem vůbec. Problémem je návrh, který dává ženě možnost vynechat partnera při rozhodnutí zda umělé oplodnění ano nebo ne. Což by v důsledku mohlo vést i k dalším problémům, o kterých píšete.

0 0
možnosti
Foto

Rodina je soukromá věc, a tudíž nemůže být základem státu. Můžeme o ní hovořit jako o jakési základní společenské jednotce, ale není úlohou státu, aby určoval, co je nebo není "správná" rodina.

4 0
možnosti
MP

No, ústavní soud vydal nedávno komentář, že rodina není jen umělý sociální konstrukt, ale že je to "biologický konstrukt". Tudíž to, co je "správná" rodina, určuje příroda - je to otec, matka a potomstvo. Jinak to v principu být nemůže. Vše ostatní jsou jen různé klony a nedokonalé variace...

0 0
možnosti
KN

Pokud žena bude žít v manželství, pak k umělému oplodnění samozřejmě souhlas manžela bude potřebovat i nadále. Zákon se bude týkat jen osamělých žen, které budou moci požádat o umělé oplodnění a nebudou si k tomu muset shánět muže, se kterým údajně žijí a který s tím vysloví souhlas, jak je tomu doposud. Nebudou muset zkrátka předstírat, že žijí v heterosexuálním vztahu.

Samozřejmě se může stát, že takto požádá o umělé oplodnění žena, která žije v nesezdaném páru s partnerem, který dítě nechce. Nikdo u neprovdaných žen totiž nebude zkoumat, zda náhodou nemají partnera "na psí knížku". Na druhé straně takový partner nebude po umělém oplodnění ženy považován za otce dítěte, ledaže by otcovství sám uznal. Je na něm, jak se zachová - zda zůstane a bude dělat dítěti tatínka nebo ne. Upřímně řečeno - vztah, v němž jeden dítě chce a druhý ne patrně nemá do budoucna moc šancí.

Tolik právně k tomu, že by snad byl nucen tímto zákonem být otcem někdo, kdo jim být nechce.

2 0
možnosti

Jasně, "o možnosti žen podstoupit umělé oplodnění bez souhlasu partnera," -kdyby tam bylo bez souhlasu manžela, tak by ten blog smysl měl, ale takhle ne.

1 0
možnosti
MN

Rudyard Kipling Stopka a spol.: "Kdyby hloupost kvetla, tak je ...... (paní ministryně) samé poupě".

0 0
možnosti
PB

...... nóóó, tak po posledním nálezu ústaváku su vo tem přesvědčenej,- považujete homo pár s možností adopce nezletilce za rodinu a základ státu ?!,- já nikoliv, proto mne umělý voplodnění nevyvádí nijak z míry V!!!

0 0
možnosti
  • Počet článků 169
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1932x
Účetní, finanční poradce, více na www.msucto.cz. Jinak též aktivní i pasivní sportovec. Manžel, otec dvou krásných dětí.

Seznam rubrik