Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PS

P59e32t66r 21S52k42á26c23e64l

9. 10. 2016 21:53

Řešit změnu správního uspořádání země znamená provést skutečné přeměny a na ty neschopní chlapci ve vedení státu nemají odvahu, ani nejmenší chuti. Za 26 let nás přivedli tam, kde jsme a po volbách znovu bude volič koukat na stejné tváře.

Pokud jde o jiné uspořádání územních celků, lze se poučit zde:

http://www.moravane.cz/zeme-morava/historie-moravy

0 0
možnosti
Foto

Zkuste řešit dopravní infrastrukturu pouze na úrovni okresu, a nebo naopak jenom státu.

0 0
možnosti
MC

Však si vzpomeňme, jak soudruzi vládli, a když V. Klaus nechtěl rychle uvolnit moc směrem dolů, věděl moc dobře proč to dělá. To, ale soudruzi a sametoví kluci vykřikovali pragocentrismem, ale řádně soudruhy nedovedli oddělit od veřejné moci. Dnes si všimněte, jak A. Babiš volá zpět od pravomocí zdola směrem vzhůru. To ovšem má jiný důvod. Zcela odlišný.

0 0
možnosti
TM

Autor se mýlí. Přímý vztah Vláda (ministerstva) a poměrně malé okresy nebyl dobrý, vím to ze zkušenosti práce na MF ČR, byl jsem tehdy vedoucí odd. regionálních investic. Nicméně souhlasím, že kraje jak jsou utvořeny z větší části nemají dostatečný efekt. Je to tím, že to není "ryba ani rak". Kraje by měly mít buď blíže k "zemským vládám", tedy skoro jako federace, nebo blíže k přirozeným regionům, tedy spíše jako "oblasti". V každém případě by tak šlo o dvoustupňové řízení, kdy v prvém případě by pražská vláda do řady věcí přímo nezasahovala a v druhém případě by měla sice větší vliv, ale ne na regionální specifika. Zkusmo pro ilustraci mohu odhadnout, že těch velkých krajů by kromě Prahy mohlo být tak 5, v druhé variantě těch oblastí tak 20 - 25.

1 1
možnosti
Foto

Zbytečné ovšem nejsou pro úředníky jako zdroj dobrých platů. A zaručených, ať se děje co se děje. A školy chrlí "studované" lidi, kam by se všichni poděli? Úředník pak "žije" dlouho, v rámci "svobody" ho nikdo nemůže donutit odejít do důchodu, takže úředničí třeba do sedmdesáti. Chudáci opravdu pracující lidé, kteří tohle všechno musí zaplatit.

1 2
možnosti
KP

R^ Mám stejný názor.

0 0
možnosti
KC

Pane autore, spíš než do krajů, bych se obul do senátu. Kraje ještě potenciál mají, ale za naprosto zbytečnou instituci považuji právě senát, neboť tak maličká země jako je Česko, nepotřebuje tolik drahých zástupců. Zadělali jsme si na olověnou kouli na noze, s níž se teď nedá nic dělat, neboť páni senátoři si své dobré bydlo nezruší. Je však třeba jim to často připomínat.

6 0
možnosti
Foto

Pan autor také ve svém článku napsal, že považuje senát za ještě zbytečnější než kraje

0 0
možnosti
  • Počet článků 169
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1932x
Účetní, finanční poradce, více na www.msucto.cz. Jinak též aktivní i pasivní sportovec. Manžel, otec dvou krásných dětí.

Seznam rubrik