Diskuse

Sever a Jih

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

O otrokarstvi neslo v te obcanske valce, to je spise "side effect". Bylo to slozitejsi, a bylo to mimo jine i financovano z Evropy.

A tenkrat uz Jizanum zacalo docvakavat ze otrokarstvi neni takove terno. O otroky se museli starat po cely rok, zbytecne je nezatezovat protoze stali majlant.

Zato Yankees na to sli jinak, otrocili prichozi belosi, a kdyz nebyla prace, tak leteli na ulici a nemuseli je platit. Otroci meli jidlo a strechu nad hlavou po cely rok, i kdyz na plantazich po cely rok prace nebyla. To otrokarstvi by skoncilo tak jako tak, protoze to uz zacinala byt zatez.

A opakuji, obcanska valka nebyla valka na osvobozeni otroku.

4 0
možnosti

Kámen úrazu byl v právech států. Jih chtěl větší práva jednotlivých států na úkor federální vlády, což znamenalo i právo jednotlivých států určovat, jestli otroctví povolí nebo zakážou. Takže ano, nikdo oficiálně neřekl, že by šlo o otroctví, ale to právě i v těch právech států hrálo velkou roli. A koneckonců Británie nepodpořila Konfederaci právě kvůli existenci otroctví.

0 0
možnosti

Naprostý souhlas s vaším příspěvkemR^, levicový fanatismus zbytečně oživuje již dávno smířené strany historického konfliktu.

5 0
možnosti
  • Počet článků 169
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1932x
Účetní, finanční poradce, více na www.msucto.cz. Jinak též aktivní i pasivní sportovec. Manžel, otec dvou krásných dětí.

Seznam rubrik